Studentforening

Illustrasjonsbilde - Studentforening

I tillegg til skolens tillitsmannsordning har vi et student-samfunn. Samfunnet kaller seg GRØSS (Grønne Sambands-studenter) og er uavhengig av skoleledelsen.

Underlagt tillitsmannsordningen har Forsvarets ingeniørhøgskole et student-samfunn. Samfunnet kaller seg GRØSS, Grønne Sambands-Studenter, som planlegger og arrangerer velferdsarrangementer. GRØSS er opprettet for at studentene ved FIH selv skal få bestemme hva velferdspengene blir brukt på. GRØSS jobber for studentenes beste utenom skoletiden og har et årlig budsjett på rundt 200 000 kr. GRØSS-styret består av elever fra alle tre års trinn.

Sammen arrangerer vi blant annet, skitur til Hemsedal, julebord, volleyballturnering, fester og GRØSS-dag. Hvert kull på FIH får også penger fra GRØSS de selv kan benytte. Disse pengene kan brukes på det kullet selv ønsker. Selv om GRØSS prioriterer i all hovedsak å bruke penger på aktiviteter kan vi også anskaffe effekter til kaserne, deriblant hi-fi anlegg, trampoline, vaffeljern og andre ting elevene måtte ønske. Samfunnet har også et samarbeid med høgskolen i Lillehammer (HIL). Vi har en representant i styret til studentenes eget utested på Lillehammer og vi sitter i styret for student-uka.

Studentene på FIH kan også delta i studentgrupper på HIL, for eksempel grupper for ”gaming”, fotografi, ballspill, musikk etc. Fadderuken for høgskolene på Lillehammer er et stort høydepunkt. Her engasjerer vi oss og hjelper til på arrangementer og deltar både som fadder og fadderbarn.